Meest gestelde vragen

Hoe werkt Acupunctuur?
Door het inbrengen van dunne naalden in de zorgvuldig geselecteerde acupunctuurpunten wordt het lichaam in balans gebracht. De naalden, die een afgerond uiteinde in plaats van een scherpe snijkanten, zijn ingebracht in de punten en worden dan gemanipuleerd met een zachte pompende actie voor een paar minuten. Deze bewegingen stimuleren de stroom van energie en verwijder blokkades, zodat de qi kan worden verspreid en gereguleerd. Wanneer de qi goed is stroomt door het hele lichaam, is het evenwicht hersteld en kan het lichaam zichzelf herstellen.
Hoeveel behandelingen zijn er nodig om resultaat te hebben?
Dat is moeilijk te zeggen, afhankelijk van het probleem voelen sommige al verbetering na de eerste keer bij anderen duurt het langer. Chronische klachten hebben langer en vaker behandelingen nodig, acute klachten gaat sneller.

Is acupunctuur pijnlijk?
Nee de meeste mensen genieten van de behandeling en vinden het zeer comfortabel, rustgevend en ontspannend. Sommige mensen melden een lichte tintelingen, zwaarte, warmte, of een doffe pijn in de acupunctuur punt, dat is het
” Qi sensatie “. Over het algemeen sessie duurt ongeveer een uur, waarin de patiënt rust of zelfs in slaap valt.
Natuurlijk voelt u een prikje als de naald in de huid gaat, dat vinden de meesten niet pijnlijk.

Worden de naalden gesteriliseerd?
Dat is niet nodig, tegenwoordig werken wij met steriele flinterdunne weggooi naalden.

Ik wil geen naalden zijn er alternatieven?
Ja zeker, in mijn praktijk gebruik ik dan laseracupunctuur of acupressuur. Ook zet ik wel oorpleistertjes met daarin een klein korreltje op ooracupunctuur punten.

Zijn er bijwerkingen of complicaties?
Acupunctuur is een uiterst veilige methode van behandeling en als zodanig zijn bijwerkingen en complicaties uiterst zeldzaam. Zorg wel dat u licht gegeten hebt ongeveer 1 1/5 uur voor de behandeling. Het is wel eens gebeurd dat iemand licht in het hoofd en duizelig is geworden na een behandeling met een lege maag.

Kunnen kinderen ook acupunctuur krijgen?
Kinderen reageren zelfs heel goed op acupunctuur en hebben vaak uitstekende resultaten. Wanneer zij heel bang zijn voor de naalden gebruik ik Laser-acupunctuur.

Mijn arts gelooft niet in acupunctuur. Moet ik geloven om resultaten te behalen?
Acupunctuur wordt ook toegepast bij dieren en daar worden hele goede resultaten mee bereikt. Het is wel gunstig om vertrouwen in de behandelaar te hebben, maar geloof in een bepaalde techniek is niet nodig om resultaten te verkrijgen

Yin

Yang

Qi

Blood

Jing

Yinyeh