Moxibution

Als u in een Acupunctuurpraktijk binnenloopt merkt u soms een rookachtige kruidengeur.
Wat u ruikt is Moxa.

Wat is Moxa?
Moxa wordt gemaakt van Artemisia Vulgaris (Mugwort) wat een medicinale werking heeft. Er is een verhaal dat zegt dat de Romeinen dit kruid gebruikten om in hun schoenen te leggen om pijn te verlichten en hun beschermt tegen oververmoeidheid.

Mugwort kreeg zijn botanische naam van de Griekse Godin Artemis, een God voor speciaal vrouwen en is daarom een prachtig kruid voor Gyneocologische condities.

In de Chinese Kruiden Geneeskunde wordt het gebruikt voor bijvoorbeeld menstruatieklachten zoals heftige bloedingen, baarmoederbloedingen en om de bloedcirculatie te bevorderen bij menstruatiepijn.

Het wordt ook voor vele andere condities gebruikt met name als het gaat om de doorstroming van bloed en energie. Maar ook preventief om ziekten te voorkomen, omdat het de organen en jet immuunsysteem versterkt. Een van de actieve werkzame stof in Artemasia is Borneol wat een sterk pijnstillend effect heeft.

Moxa is er in verschillende vormen. Losse moxa daar maakt uw acupuncturist hoopje van wat eventueel gelegd wordt op een plakje gember of knoflookpasta, of een beetje op de naald.

Mensen ervaren het als zeer weldadig en effectief.

Yin

Yang

Qi

Blood

Jing

Yinyeh