Acupunctuur bij oogklachten:

Inleiding:

Vaak wordt de vraag gesteld: “Helpt acupunctuur bij oogklachten?” Volmondig kan ik zeggen ja acupunctuur helpt bij verschillende oogklachten, als u er bijtijds aan begint. Ik zeg dit, omdat ik al verschillende mensen van hun klachten heb afgeholpen.

Voorbeelden:

Bij vroege constatering van staar. Er zijn 3 vormen van cataract:

  1. kerncataract, dit is de meest voorkomende. De meest voorkomende symptomen zijn; wazig mistig beeld, soms dubbel zien en afnemend zicht.
  2. Cataracta corticalis. Deze vorm komt het meest voor bij diabetes. Meer een vertroebeling van de lens.
  3. Achterste subcapsulair cataract. Bij deze vorm zijn de vroege klachten: wazig zicht wanneer men buiten is en last bij lezen. Dan ontstaat er een klein, mat vlekje in het midden van de lens. Deze vlek wordt steeds groter. Dit soort cataract is vrij typisch voor mensen die een behandeling met corticosteroïden volgen. Men spreekt dan ook wel van

Bij vroege diagnose is dit goed te behandelen met acupunctuur in combinatie met kruiden en supplementen met name Luteïne.

Blepharitis een oogziekte die zich manifesteert door ontstekingen op de ooglidranden, heb ik ook met succes behandeld met acupunctuur, kruiden en Luteïne.

Maculadegeneratie is een verzamelnaam voor verschillende oogaandoeningen, dus de symptomen kunnen verschillend zijn. Desalniettemin leiden deze symptomen allemaal naar een achteruitgang van het gezichtsveld en dan met name van het centrale zien en het scherpstellen van onze blik op een bepaald punt. Hierbij is het succes van behandeling afhankelijk van in hoeverre het al is gevorderd. Hoe eerder hoe beter de behandeling aan zal slaan.

Epifora is de latijnse naam voor tranende ogen. Dit is heel goed te behandelen met acupunctuur.

Hoe gaat een acupuncturist aan het werk zult u zich afvragen.

Wij gaan altijd eerst kijken naar de onderliggende oorzaak. Is er een stagnatie van energie naar of bij het oog en wat veroorzaakt die stagnatie? Is het een stagnatie van vloeistoffen? Bloed? Bij Chinese Traditionel Geneeskunde hebben dezelfde symptomen andere oorzaken.

Dat zal blijken uit de anamnese die vooraf wordt gemaakt. Het gaat een beetje te ver om dat allemaal uit te leggen, daar hebben wij jaren voor gestudeerd. Persoonlijk leg ik dat uit tijdens de behandelingen, maar mijn collegae doen dat misschien anders.

Als voorbeeldbehandeling ziet u een geval van een Retinabloeding die ik succesvol heb behandeld.


Voorbeeld behandeling acupunctuur bij oogklachten.

Client: Vrouw
Leeftijd: 69 jaar

Het zicht in haar rechteroog werd steeds slechter. Mevrouw zag steeds een
zwarte vlek voor haar ogen. Diagnose van de oogarts na onderzoek en foto’s
was een Retina bloeding. Zij kreeg Xalatan druppels om de oogdruk te
verminderen.

Acupunctuur behandeling: Bl.1 + St.1 + Gbl.1 +YuYao + Qiuhou plus lichaamspunten.
Qiuhou

Qiuhou is hier het belangrijkste punt. Het “Qi gevoel” moet tot achter het oog gevoeld worden. Het lijkt enger dan het is, als het punt goed geprikt wordt is het absoluut pijnloos. Mijn client ervaart het “ Qi-gevoel” als een zachte streling achter haar oog. Verder worden er een aantal lichaamspunten geprikt die betrekking hebben op de conditie van het lichaam.

Als supplement hebben we de aminozuur L.Luteine ingezet van AOV, naast
Vit.C 1000 en B.50 van Ortholon, Magnesium400 van Orthica.

Voorbeeld :

oog

Foto 1

Hier heeft de bloeding plaatsgvonden.De witte vlekjes zijn eiwitvlekjes.

oog

Foto 2.

Na 15 wekelijkse acupunctuur- behandelingen is de ader zo goed als hersteld. De eiwitvlekjes zijn bijna helemaal weg.Het blauw/grijze gedeelte komt door de flits van de foto

Retina bloeding bij een oog

Foto 3

Is 6 maanden erna gemaakt.De hoofdader is volledig hersteld, er zijn geen eiwitvlekken meer te zien.
Het is nu 9 maanden geleden dat de ooogarts een Retina bloeding heeft geconstateerd.
Het zicht is sterk verbeterd maar zeker nog niet voor 100%. Hoogstwaarschijnlijk is het netvlies ook beschadigd.

Retina bloeding bij een oog genezen

Foto 4

9 maanden na de bloeding.
De oogarts was heel verrast dat het oog zo mooi hersteld was en was zo aardig om ons de foto toe te sturen.Met acupunctuur proberen we niet alleen het zicht maar ook de algehele conditie van het lichaam te verbeteren.

 

Yin

Yang

Qi

Blood

Jing

Yinyeh